9 Mayıs 2012 Çarşamba

Terbiyeli Tavuk Çorbası




Malzemeler

  • 1 Adet Tavuk Göğsü ( Dilerseniz Göğüs yerine tavuk butuda kullanabilirsiniz)
  • 5 Su Bardağı Su
  • 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Adet Yumurtanın Sarısı
  • 1 Buçuk Yemek Kaşığı Un
  • 2-3 Diş Sarmısak
  • 2 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
  • pulbiber
  • nane
  • sirke
  • tuz

Hazırlanışı

  • Öncelikle tavuğumuzu bir güzel haşlıyoruz. Haşlnadıktan sonra sudan çıkarıp diliyoruz.
  • Daha sonra bir kapta yoğurt ile yumurta sarısını çırpıyoruz ve bir kenara kaldırıyoruz.
  • Bir tencereye unu koyup kavuruyoruz, etrafa mis gibi kokular yayılmaya başlayınca ayırdığımız tavuk suyundan 4 su bardağı ekliyoruz.
  • Kaynamaya başladıktan sonra çorbadan bir kaç kaşık alarak yoğurtlu yumurtalı karışıma ekleyip karıştırıyoruz. Sonra bu terbiyeyi kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ilave ediyoruz. Sarımsağı da ilave edip biraz daha kaynattıktan sonra pütür pütür olmaması için blendırdan geçiriyoruz.
  • Blendırdan geçirdikten sonra dildiğimiz tavukları ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz. En son tuzunu da ekleyip altını kapatıyoruz.
  • Bir tavada yağı kızdırıp pul biber ilave ediyoruz.
  • Servis yapmadan önce biberli yağ ve sirke ile süsleyip ikram edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun:)

1 yorum:

  1. Koşun Hanımlar koşun yeni etkinlik başlatıyorum..Hem kolay,hem lezzetli bir etkinlik olacak yine..Etkinliğimizin konusu MAKARNALAR..


    Makarna tariflerinizi bugünden itibaren bekliyorum ..Etkinliğimiz 10 HAZİRAN da sona erecektir..Keyifli ve bol katılımlı olmasını dilerim..Beni yalnız bırakmayacağınızı umuyorum..Duyurulmasını sağlarsanız sevinirim..

    YanıtlaSil