27 Ocak 2012 Cuma

Mascarpone Peyniri (Tiramisu İçin)

”Ey oğlum, namazı dosdoğru kıl, ma’rufu emret, münkerden sakındır ve sana isabet eden (musibetler)e karşı sabret. Çünkü bunlar, azmedilmesi gereken işlerdendir. “(LOKMAN/17) 

Tiramisuda asıl kullanılan Mascarpone peyniridir. Ama bulunması zor olduğu için genelde labne peyniri kullanılır. Ama artık bu tarif ile Tiramisular harika olacak:)

Malzemeler

  • 500 ml Sıvı Krema
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu

Hazırlanışı

  • Geniş bir kaba su koyun. Suyu düşük ısıda tutun kaynamamasına özen gösterin. Kremayı ısıya dayanıklı bir kaba boşaltıp ısınan suya koyun. ( kısaca benmari usulü yapacağız:) ) Yaklaşık 15 dakika kremayı karıştırarak ertimeye devam edin. Yavaş yavaş limon suyunu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Sonra kabı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 5-10 dakka sonra ağzını kapatıp buzdolabına kaldırıp sabaha kadar bekletin. Ertesi sabah kremayı temiz bir tülbente dökün ve süzmeye bırakın. buzdolabında ya da serin bir yerde asılı tutun ki iyice süzülsün. (yaklaşık bir gün daha buzdolabında daha beklesin) Ve sonunda meşhur mascarpone peynirimiz hazır.
  • Başta Tiramisu da olmak üzere her tatlıda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Afiyet Olsun. :)
  • Çoğu yerde Mascarpone peyniri bulmak neredeyse imkansız.. Bende yabancı sitelerde araştırırken peynirin tarifini buldum.:) En kısa zamanda resimleride ekleyeceğim.:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder