Tarif No: 2
Gönderen: Gülo Anne Mutfakta
Sevgili arkadaşıma etkinliğe katıldığı için çok teşekkür ediyorum.
Diğer tarifleri için lütfen tıklayın...
MALZEMELER
10 Adet kare Milföy1 Adet yumurta
İÇ HARCI
300 gr.tavuk göğsü
1 Çay Bar.dağı haşlanmış bezelye veya Konserve
1 Çay bardağından biraz eksik haşlanmış küp küp doğranmış havuç
1 Çay batdağı haşlanmış küp küp doğranmış Patates
tuz karabiber kekik (arzuya göre
1 diş sarımsak biraz kaşar peyniri rendesi
6 adet minik minik doğranmış mantar
YAPILIŞI
İlk olarak tavuklar minik minik doğranıp zeytinyağıyla biraz kavurduktan sonra kısık ateşte iyice pişirilir,pişerken baharatlar eklenir.
Pişen tavukların içine haşlanmış bezelye,havuç ve patates ilave edilir aynı şekilde minik doğranıp kavrulan mantarlarda katılarak biraz daha karıştırılır sonra ılınmak üzere kenara alınır.
Kek kalıbımıza veya yuvarlak tepsimizi yağlayıp çırpılmış yumurta sarısı sürülür milföylerimizin 5 adedini yanyana koyup kalıp veya tepsi boyuna göre açılıp yerleştirilir üzerine ılık hale gelen iç harcı yayılır üzerine kaşar rendesi serptikten sonra kalan 5 adet milföyler açılarak böreğin üstü kapatılır kalan yumurta sarısı sürülüp 180 derece iyice ısıtılmış fırında üstü altı kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun
tarifim yayında gelip alır mısın? kolay gelsin bol katılımlı olsun.
YanıtlaSilhttp://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/2012/05/yine-milfoy-yine-lezzet.html