28 Mayıs 2012 Pazartesi

MUZLU MİLFÖY PASTALARI

Tarif No: 5

Gönderen: Yemek Sevdam


Sevgili arkadaşıma etkinliğe katıldığı için çok teşekkür ediyorum. Bol resimli ve ayrıntılı bir post olmuş.
Diğer tarifleri için lütfen tıklayın...


Malzemeler
  • 10 adet milföy
  • 2 adet muz
  • Pudra Şekeri
  • Toz antepfıstığı
Muzlu Muhallebi İçin
  • 1/2 kg süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet muz
Hazırlanışı

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kare milföyleri oldukları gibi yerleştirip, 170 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Bu arada muz hariç tüm muhallebi malzemelerini bir tencereye koyup, kaynayıp koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebimiz pişince içerisine 1 adet muzu soyup atıyoruz ve blender ile eziyoruz. Milföylerimiz kat kat kabarıp piştiğinde ortadan ikiye ayırıyoruz. Parçanın birinin üzerine 2-3 kaşık muhallebi ve muz dilimleri koyup diğer parçayı üzerine kapatıyoruz. Bu şekilde hepsini hazırlayıp, soğuduktan  sonra ve hatta servis yapmadan hemen önce üzerlerini pudra şekeri ve toz antep fıstığı ile süslüyoruz. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. merhaba canım günaydın madem etkinlik devam ediyo son tarifimi alabilirsin,, http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/06/hafta-sonu-mamalar.html burdan..teşekkürler,gene yollamaya çalışırm kolay gelsin,selamlar

    YanıtlaSil