13 Haziran 2012 Çarşamba

İrmik Mantolu Tatlı


Oktay ustanın tarifi....

Malzemeler
2.5 su bardağı un
Yarım paket margarin
2 yumurta
3 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı toz fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Mantolamak için
İrmik

Şerbet
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon

Tarif

Karıştırma kasesine yumurtaları kırın. Üzerine dilimlenmiş Marrgarini koyun. Unu ilave edin. Peşinden irmiği, fındığı,Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hepsini yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve parmak gibi ya da biraz daha geniş şekiller yapın. Geniş bir tabağa irmik dökün. Hazırladığınız hamurları irmiğe bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Hamurlar pişerkenn şerbeti hazırlamak için; Şekeri, suyu ve Limon dilimini tencerede kaynatın. Ilıyınca pişen tatlının üzerine dökün. Şerbetini daha iyi çekebilmesi için üzerini de fırın tepsisiyle kapatın.

3 yorum: