31 Ekim 2012 Çarşamba

Tulumba Dolaması


Malzemeler
3 sb su 
3 sb un 
3 yumurta 
1 çorba kaşığı tereyağı
1 fiske tuz
2  çorba kaşığı irmik
3 yumurta
 kızartmak için sıvıyağ


Şerbeti için:
2.5 sb şeker
2.5 sb su
Tarif
Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
3 su bardağı suyu tereyağı ile birlikte kaynatıyoruz.
Su kaynayınca karıştırarak ununu ilave  edip üç dakika pişiriyoruz.Kenara alıp soğumasını bekliyoruz.İyice soğuduktan sonra hamura yumurtaları kırıp iyice karıştırıyoruz.Ardından irmiğide koyup karıştırıyoruz. Varsa tulumba pompasına yoksa Krema sıkma torbasına hamuru doldurup 2 parmak kalınlığında yağ koyduğumuz tavaya gül böreği şeklinde sıkıp önlü arkalı kızartıyoruz.
kızarttığımız hamurları soğuk şerbete  atıyoruz. 1-2 dakika beklettikten sonra servis tabağına alıyoruz.
Afiyet Olsun.
Not: Oktay usta'nın sayfasında önce tereyağ ile unun kavrulup sonra suyun eklendiği belirtilmekte, fakat videosunda ise püf noktasının tereyağ ile su beraber kaynadıktan sonra unun eklenmesi gerektiği belirtilmeltedir. Bende bu sebeple videodaki tarifi ekledim. Bilginize...:)
Bu tarifi  Gelibolu17'nin ev sahibliği yaptığı 77. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine gönderiyorum.



1 yorum:

  1. Günaydın canımm nasılsın?
    güzel tarifin şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/11/tulumba-dolamas.html yayında,çok teşekkürler ellerine sağlık,gene bekliyorum :)

    YanıtlaSil