30 Haziran 2013 Pazar

PATLICAN KEBABI


PATLICAN KEBABI

Malzemeler
4-5 adet patlıcan
4-5 adet biber
6-7 adet mantar
2-3 adet domates
Yarım kilo kıyma
Soğan
Maydanoz
Tuz
Salça
  TARIF
öncelikle patlicanlar soyulur  ve iri dilimler halinde dogranir ve tuzlu suda bir miktar bekletilir. Bu sırada kofteye geçiliri. Kıyma soğan maydanoz tuz birkaba alınır ve yoğurolur. Yuvarlak kofteler elde edilir. Diğer malzemelerde büyük parçalar şeklinde dogranir. Şimdi bir tepsiye sırayla patlıcan, köfte , mantar, domates, biber şeklinde malzemeler yerleştirilir ve bir kaç şu bardağı su eklenir. 230 derece fırına verilir. Çıkarmaya yakın üzerine kaşar rendesi eklenir. Fırınınız yoksa aynı şekilde tencerede de yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

2 yorum: