4 Şubat 2012 Cumartesi

Sadrazam Lokumu


"Allah’ın size temiz ve helal olarak verdiği rızıklardan yiyin. Kendisine iman ettiğiniz Allah’dan korkun helallerden kendinizi men etmeyin, yasaklarından da sakını!" (Maide, 88) 

Malzemeler

  • Kek İçin
  • 4 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1,5 Su Bardağından Biraz Fazla Un
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Kabartma tozu
  • Kreması İçin
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 5-6 Yemek Kaşığı Şeker
  • 1 Paket Vanilya ( yada limon kabuğu rendesi)

  • Islatmak İçin
  • 2 Su Bardağı Süt
  • Hindistan Cevizi

  • Arasına
  • Muz

Hazırlanışı

  • Önce kekimizi hazırlıyoruz.
  • Bunun için önce cam bir kaba yumurta beyazlarını alıp iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile şekeri çırpıyoruz.
  • Sonra yumurta beyazlarını şekerli karışıma ekleyip çırpıyoruz.
  • Un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip bir iki dakika daha çırpıp yağlı Kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı yayıyoruz.
  • 175 derece önceden ısıtılmış fırında üstü pempeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarır çıkarmaz kekimizi rulo şeklinde sarıyoruz ki soğuduktan sonra kırılmasın.
  • Kekimiz bir kenarda soğumayı beklerken kremaya geçiyoruz.
  • Krema için tüm malzemeleri bir kaba alıp pişiriyoruz.
  • Sıcakken rulo yaptığımız keki açıp arasına kremayı ve muz dilmlerini koyuyoruz.
  • Sonra istediğimiz genişlikte dilim dilim kesip önce süte sonra hindistan cevizine buluyoruz.
  • Dilerseniz servis yaparkende üzerlerini muz dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder