Sadrazam Lokumu
"Allah’ın size temiz ve helal olarak verdiği rızıklardan yiyin. Kendisine iman ettiğiniz Allah’dan korkun helallerden kendinizi men etmeyin, yasaklarından da sakını!" (Maide, 88)
Malzemeler
- Kek İçin
- 4 Yumurta
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1,5 Su Bardağından Biraz Fazla Un
- 1 Paket Vanilya
- 1 Kabartma tozu
- Kreması İçin
- 2 Su Bardağı Süt
- 5-6 Yemek Kaşığı Şeker
- 1 Paket Vanilya ( yada limon kabuğu rendesi)
- Islatmak İçin
- 2 Su Bardağı Süt
- Hindistan Cevizi
Hazırlanışı
- Önce kekimizi hazırlıyoruz.
- Bunun için önce cam bir kaba yumurta beyazlarını alıp iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile şekeri çırpıyoruz.
- Sonra yumurta beyazlarını şekerli karışıma ekleyip çırpıyoruz.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip bir iki dakika daha çırpıp yağlı Kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı yayıyoruz.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında üstü pempeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarır çıkarmaz kekimizi rulo şeklinde sarıyoruz ki soğuduktan sonra kırılmasın.
- Kekimiz bir kenarda soğumayı beklerken kremaya geçiyoruz.
- Krema için tüm malzemeleri bir kaba alıp pişiriyoruz.
- Sıcakken rulo yaptığımız keki açıp arasına kremayı ve muz dilmlerini koyuyoruz.
- Sonra istediğimiz genişlikte dilim dilim kesip önce süte sonra hindistan cevizine buluyoruz.
- Dilerseniz servis yaparkende üzerlerini muz dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
- Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder