24 Şubat 2012 Cuma

Kısır



Kısır tarifimi   "72.HAFTA. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "ne ev sahipliği yapan sevgili guloannemutfakta ya   gönderiyorum.


Malzemeler
2 su bardağı fıtı (ince bulgur)
2 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
7-8 yeşil soğan
4-5 diş sarmısak
Kıvırcık
pulbiber
zeytinyağı
limon suyu
nar ekşisi

Yapılışı
Bir yemek kaşığı domates salçası ile biber salçasını bir su bardağı  sıcak suyun içinde eritin. Bu suyu 2 bardak bulgurun üzerine dökün. Ardından bulgurun üzerine 1 bardak sıcak su içinde eritilmiş tuzlu suyu da ekleyin. Arada sıra da karıştırarak fıtının suyu çekmesini bekleyin. 
Bu sırada domatesleri, kıvırcıkğı, soğanı, sarımsağı doğrayın. tüm malzemeleri suyunu çekmiş olan fıtıya ekleyin . Bir kasede zeytinyağını, limon suyunu ve nar ekşisini karıştırıp, kısıra ekleyip karıştırın.
Afiyet olsun....

1 yorum: