11 Ekim 2012 Perşembe

Kıtır Kadayıflı Muhallebi



Malzemeler

Muhallebisi için
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket kremşanti 



Kadayıfı için

250gr. kadayıf

1 su bardağı  fındık
2-3 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı  tozşeker


Tarif

Kadayıfı önceden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parçalayıp ufalayın. 
Bir tavada tereyağını eritin. Kadayıfları orta ateşte kahverengi hal alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Fındıklarıda  kadayıflla beraber kavurun.
Tozşekeri ilave edip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Bu arada muhallebiyi pişirin. Bir tencerede un ve tozşekeri  azar azar süt ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin. Sonra ateşten alıp ılımaya bırakın.
Bu arada krem şantiyi 1 su bardağı süt ile hazırlayıp ılıyan kremaya ekleyip mikserle çırpın.
Sonra  cam kaba önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün. Muhallebinin tamamını yavaşça döküp düzeltin.
Kalan kadayıfıda üzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...

Bu tarifimi füsunummutfağı  na 76. Porselen Demlik Çay Saati  etkinliği için gönderiyorum.

1 yorum:

  1. TARİFİNİZİ YAYINLADIM ÇOK TEŞEKKÜRLER ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil