Malzemeler
Muhallebisi için
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket kremşanti
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket kremşanti
Kadayıfı için
250gr. kadayıf
1 su bardağı fındık
2-3 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı tozşeker
Tarif
Kadayıfı önceden bir buzdolabı poşetine koyup buzlukta dondurun ve poşette ezerek parçalayıp ufalayın.
Bir tavada tereyağını eritin. Kadayıfları orta ateşte kahverengi hal alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Fındıklarıda kadayıflla beraber kavurun.
Tozşekeri ilave edip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Bu arada muhallebiyi pişirin. Bir tencerede un ve tozşekeri azar azar süt ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin. Sonra ateşten alıp ılımaya bırakın.
Bu arada krem şantiyi 1 su bardağı süt ile hazırlayıp ılıyan kremaya ekleyip mikserle çırpın.
Sonra cam kaba önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün. Muhallebinin tamamını yavaşça döküp düzeltin.
Kalan kadayıfıda üzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Bir tavada tereyağını eritin. Kadayıfları orta ateşte kahverengi hal alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Fındıklarıda kadayıflla beraber kavurun.
Tozşekeri ilave edip 1 dakika kadar daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Bu arada muhallebiyi pişirin. Bir tencerede un ve tozşekeri azar azar süt ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin. Sonra ateşten alıp ılımaya bırakın.
Bu arada krem şantiyi 1 su bardağı süt ile hazırlayıp ılıyan kremaya ekleyip mikserle çırpın.
Sonra cam kaba önce kavrulmuş fındıklı kadayıfın yarısını dökün. Muhallebinin tamamını yavaşça döküp düzeltin.
Kalan kadayıfıda üzerine serpip buzdolabında iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
TARİFİNİZİ YAYINLADIM ÇOK TEŞEKKÜRLER ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSil