5 Ekim 2012 Cuma

Gilaburulu pasta


Bu tarifimi füsunummutfağı  na 76. Porselen Demlik Çay Saati  etkinliği için gönderiyorum.

Kek İçin Malzemeler
3 Yumurta
1 Çay bardağı şeker
1 çaybardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt ( yoğurt)
      3 çay bardağı elenmiş un
    1 paket kabartma tozu


Kreması İçin Malzemeler

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
fındık kadar margarin
vanilya

Arası İçin

Gilaburu

Üzeri İçin

Pudra Şekeri

Yapılışı
Kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kek kalıba dökün. Önceden ısınmış fırında 175 derecede üzerinin fazla kızarmamasına dikkat ederek pişirin.
 Margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin. kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyin.
Pişen keki ikiye bölün. Arasına kremayı ılıtıp sürün ve gilaburuları ekleyip diğer keki üzerine kapatın. üzerine elekle bolca pudra şekeri serpin.
Afiyet Olsun

1 yorum: