2 Ekim 2012 Salı

Krep Pasta



Bu tarifimi füsunummutfağı  na 76. Porselen Demlik Çay Saati  etkinliği için gönderiyorum.
Malzemeler

3 Yumurta
2.5. Su bardağı Süt
2 Su bardağı un
Yarım su bardağı Şeker
100 gr eritilmiş bitter çikolata
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kremşanti ( 2 poşet)
1 su bardağı süt
1 paket labne peyniri
1 paket çikolata sosu

Tarif

Yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolta mikser ile iyice çırpılıp krep hamuru hazırlanır. Çok az yağlanmış teflon tavaya kepçe ile dökülerek mümkün olduğunca ince krepler hazırlanır.  Yaklaşık 20 adet krep elde ediliyor. Krepler bir yanda soğurken kremşanti 1 su bardağı süt ile hazırlanır. Hazrı olan krem şantinin içine labne peyniri eklenip mikserle çırpma işlemi devam edilir. Soğuyan kreplerin arasına bu krema sürülerek krepler üst üste dizilir. En üste hazırlanan çikolatalı sos dökülür.
Afiyet olsun...



1 yorum:

  1. TARİFİNİZİ YAYINLADIM KATILIMINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil