2 Ekim 2012 Salı

Nişan Bohçası Kurabiyeleri





Malzemeler
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
250 gr tereyağ yada margarin
1 çay bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya

Tarif

Önce yağ, şeker ve yumurtayı iyice yoğuruyoruz. sonra geri kalan malzemeleri ekleyip yoğurma işlemini tamamladıktan sonra hamurumuzu yarım saat buzdolabında bekletiyoruz. Dolaptan çıkarınca bir iki dakika daha yoğurup hamuru oklava yardımı ile açıyoruz. istediğimiz kurabiye kalıbı ile kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz. Her ihtimale karşı kurabiyelerin kabarmaması için kurabiyelere kürdanla delikler açıyoruz. Sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında 12 dakika pişiriyoruz. 12 dakikayı geçmesin altları hemen yanar ve kurabiyeler sert olur. 12 dakika pişirdikten sonra hemen fırından çıkarıp  soğumaya bırakıyoruz.  Not: yaklaşık 80 adet kurabiye elde ediliyor...













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder