Malzemeler
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
250 gr tereyağ yada margarin
1 çay bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
250 gr tereyağ yada margarin
1 çay bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
Tarif
Önce yağ, şeker ve yumurtayı iyice yoğuruyoruz. sonra geri kalan malzemeleri ekleyip yoğurma işlemini tamamladıktan sonra hamurumuzu yarım saat buzdolabında bekletiyoruz. Dolaptan çıkarınca bir iki dakika daha yoğurup hamuru oklava yardımı ile açıyoruz. istediğimiz kurabiye kalıbı ile kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz. Her ihtimale karşı kurabiyelerin kabarmaması için kurabiyelere kürdanla delikler açıyoruz. Sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında 12 dakika pişiriyoruz. 12 dakikayı geçmesin altları hemen yanar ve kurabiyeler sert olur. 12 dakika pişirdikten sonra hemen fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Not: yaklaşık 80 adet kurabiye elde ediliyor...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder