29 Ocak 2012 Pazar

Ebruli Kek


Malzemeler

  • 3 Yumurta
  • 2 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 2.5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 4 Yemek Kaşığı Kakao

Hazırlanışı

  • Yumurtaları tozşekerle çırpın.
  • Sütü, Yağı, unu ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Karışımın yarısını ayrı bir kaba alın.
  • Tepsinizi yağlayın. Tepsinin ortasına bir kepçe sade bir kepçe kakaolu karışımdan tüm malzemeler bitene kadar sıra ile üst üste döküyoruz.
  • Karışımı kaşık ile yaymıyoruz, kendi kendine tepsiye yayılmasını bekliyoruz.
  • Sonra bir kürdan yardımı ile ortadan yanlara doğru çizgiler yapıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında bir güzel pişiriyoruz.
  • Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder