Ebruli Kek
Malzemeler
- 3 Yumurta
- 2 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 2.5 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 4 Yemek Kaşığı Kakao
Hazırlanışı
- Yumurtaları tozşekerle çırpın.
- Sütü, Yağı, unu ve kabartma tozunu da ekleyip çırpmaya devam edin.
- Karışımın yarısını ayrı bir kaba alın.
- Tepsinizi yağlayın. Tepsinin ortasına bir kepçe sade bir kepçe kakaolu karışımdan tüm malzemeler bitene kadar sıra ile üst üste döküyoruz.
- Karışımı kaşık ile yaymıyoruz, kendi kendine tepsiye yayılmasını bekliyoruz.
- Sonra bir kürdan yardımı ile ortadan yanlara doğru çizgiler yapıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında bir güzel pişiriyoruz.
- Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder