30 Ocak 2012 Pazartesi

Tel Kadayıflı Kek


1 Dilim: 250 Kalori

Malzemeler

  • 3 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Su Bardağı Tel Kadayıf
  • Ceviz İçi
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağ

Hazırlanışı

  • Önce tereyağ ile tel kadayıfı ve cevizi kavuruyoruz. Kavurduktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
  • Bir kaba yumurta ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri koyup çırpıyoruz. çırpma işlemi devam ederken tek tek yumurtaları ilave ediyoruz. En son olarak da kabartma tozunu ekleyip hamurun yarısını kek kalıbına döküyoruz. Arasına önceden soğumaya bıraktığımız kadayıfı döküyoruz. Üzerine kalan hamuruda döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder