29 Ocak 2012 Pazar

Yoğurtlu Havuç Salatası


"Resûlüm! Kendilerine hangi şeylerin helal edildiğini sana sorarlar. De ki: “Bütün iyi ve temiz olanlar size helal kılındı. Alıştırarak Allah’ın size öğrettiğinden kendilerine öğrettiğiniz avcı hayvanların kendilerine değil size tutuverdiklerinden öldürseler bile yiyin ve üzerine bunları salarken Allah’ın adını anın besmele çekin. Allah’ın emrine uygun yaşayın/aykırı davranmaktan sakının. Şüphesiz ki Allah hesabı çok çabuk görendir.” (Maide, 4) 

Malzemeler

  • 1/2 Havuç
  • 2 Diş Sarımsak
  • 250 gr Yoğurt
  • 2 Yemek Kaşığı Mayonez
  • 1 Çay Bardağı .Ayçiçek Yağı
  • Tuz
  • Maydanoz

Hazırlanışı

  • Havuçların Kabuklarını iyice kazıdıktan sonra iyice yıkayıp rendeleyin. Ay çiçek yağı ile iyice kavurup, soğumaya bırakın. Bu arada yoğurt, mayonez ve dövdüğünüz sarımsağı karıştırıp soğuyan havuçlarla karıştırın. Servis tabağına alıp maydonazla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder