18 Ekim 2012 Perşembe

Tencere Keki


Eski usul kek pişirme... 


Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1kabartma tozu
1 vanilya
80 gr bitter çikolata
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
Yarım su bardağı fındık

Tarif

Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın. Süt, su, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Son olarak vişne tanelerini, kıyılmış bitter çikolatayı ve fındık parçalarını tereyağıyla yağlanmış teflon tencereye boşaltın.
 Kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dk pişirin. Tencere kapağından buharlaşan su taneciklerinin kekimizin üzerine düşmemesi için kapağı kapatmadan önce kapağı bir havlu ile sarıp öyle kapatın. Ve keki 5 dakikada bir kontrol edin malum altı hafif yanabilir. Pişdikten sonra da ağzı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin ve servis yapın.
Afiyet Olsun...

Bu tarifimi füsunummutfağı  na 76. Porselen Demlik Çay Saati  etkinliği için gönderiyorum.

2 yorum:

  1. TARİFİNİZİ YAYINLADIM ÇOK TEŞEKKÜRLER ELLERİNİZE SAĞLIK HOŞCAKALIN

    YanıtlaSil
  2. demir döküm tencere ödüllü yemek yarışmamıza katılımınızı bekliyorum http://www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html

    YanıtlaSil