27 Haziran 2012 Çarşamba

Güveçte Balık


Malzemeler
 ALABALIK
 DOMATES
CARLISTON BIBER
PATATES
MANTAR
BIR KASIK TEREYEG
BIR CAY BARDAGI KADAR RENDELENMIS KASAR PEYNIRI
TUZ , ISTENILEN BAHARATLAR

TARİF


Alabalıkları temizleyip güveç içine yatırın, Domateslerin kabuklarını soyup  doğrayın ve diğer malzemeleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayıp balıktan kalan boşluklara eşit şekilde dağıtın, Balğın açıkta kalan kısımına, keskin bir bıçakla 3-4 yerinden çizin ve tereyağı bu çiziklere yerleştirin.180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Fırından almadan önce üzerine rendelenmiş kaşarı ekleyin.. Sıcakken servis yapın
Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. Yıllar önce yediğim kiremitte alabalık geldi aklıma. Güveç gerçekten müthiş lezzet veriyor içindekine..

    YanıtlaSil
  2. bayılırım çok hoş olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil